Vezi oferte din stațiunea Pucioasa

■ AȘEZARE
Stațiunea se află pe valea râului Ialomița, într-o regiune de dealuri împădurite, ce coboară din Munții Leaota, la o distanță de 21 km de Târgoviște și 42 km de Sinaia.
■ ISTORIC
Prima atestare documentară a orașului datează din 1649, sub denu¬mirea de Piatra Pucioasă. Izvoarele de apă sulfuroasă au fost analizate pentru prima oară în 1821 – 1828. Primul pavilion public pentru băi a fost construit în anul 1834. Apele minerale de la Pucioasa au fost prezentate în cadrul expoziției universale de la Viena din 1873. În anul 1930, Pucioasa a fost declarată stațiune.
■ CLIMA
Localitatea are un climat continental, cu veri răcoroase și ierni blânde. Temperatura medie anuală este cea de 9°C (media lunii iulie, 19°C, iar a lunii ianuarie, -3°C). Umiditatea relativă a aerului înregistrează o medie anuală de 76%, cu un maximum de 85% în intervalul decembrie – ianuarie și un minimum de 65%, în august. Râul Ialomița și lacul artificial creat de albia sa, furnizează o cantitate mare de vapori de apă, în special în sezonul cald. Nebulozitatea are valori destul de ridicate în tot cursul anului. Precipitațiile ating în medie 750 mm anual. Curenții de aer au direcția dominantă din nord și nord – est.
■ FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Ape minerale sulfuroase, sulfatate, clorurate, bicarbonatate, calcice, sodice, hipotone. Bioclimat de cruțare.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE
Afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze), afecțiuni reumatismale inflamatorii; afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendo- periostoze, periartrită scapulohumerală etc.), afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe articulații, stări după fracturi, entorse, luxații etc.), afecțiuni neurologice periferice și centrale (parapareze la minimum 3 luni de la debut), afecțiuni respi¬ratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice, bronșectazia), afecțiuni otorinola- ringologice, afecțiuni asociate (metabolice și de nutriție, cardiovascu¬lare, boli profesionale).
■ INSTALAȚII DE TRATAMENT
Apă minerală în cură externă – instalații pentru băi calde cu ape minerale; bazine pentru kinetoterapie; instalații pentru parafangoterapie; instalații pentru inhalații și aerosoli; instalații pentru electro și hidrotera- pie; săli de gimnastică medicală, masaj medical.
■ STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Hotel de 2 stele, motel de 3 stele, pensiuni de 3 stele, căsuțe de 3 stele, vile.
■ ATRACȚII TURISTICE
Barajul, lacul de acumulare și debarcaderul, „Centrul cultural A.I. Brătescu Voinești”, „Parcul Independenței”, la intrarea lui fiind ridicat Monumentul Eroilor Neamului, operă a sculptorului Liviu Brezeanu.
Excursii către obiective turistice: vechea cetate de scaun a Țării Românești de la Târgoviște (sec. XIV- XVII), Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului și al Cărții Românești, casa memorială a pictorului „Gheorghe Petrașcu” din Târgoviște, stațiunile de pe Valea Prahovei, Brașov, Bran.

Vezi oferte din stațiunea Pucioasa