Vezi oferte din stațiunea Praid

■ AȘEZARE
Stațiunea este situată în partea centrală a României, pe valea Râului Târnava Mică, în depresiunea Praid Sovata, în partea de sud vest a Munților Gurghiu la o altitudine de 500 m, la 10 km de stațiunea Sovata.
■ ISTORIC
Minele de sare din stațiunea Praid datează încă de pe vremea romanilor. Documentele atestă realizarea a patru excavați! de tip amfiteatru ca și descoperirea unor cărămizi cu inscripția LMV (Legio V. Macedonica). Documentele arată că în anul 1405 a început exploatarea sării la Praid. La Praid se fac terapii din anul 1960. Mai târziu, în anul 1980, locul de tratament pentru pacienți s-a adâncit cu peste 120 de metri. Pe timpul verii veneau la tratament un număr de 2500-3000 persoane.
■ CLIMA
Climat de depresiune intramontană. Verile sunt răcoroase, iar iernile reci. Temperatura medie anuală este de 8°C (în iulie, peste 18°C, iar în ianuarie 4°C). Precipitațiile înregistrează 750 mm anual, iar vânturile bat din sud-vestși sud.
■ FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Ape minerale clorurosodice concentrate, din lacurile sărate, microclimat în salină. Bioclimat stimulativ puternic ozonat.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE
Afecțiuni respiratorii (astm, bronșite cronice, rinite cronice, sinuzite cronice, emfizem pulmonar, silicoze).
■ INSTALAȚII DE TRATAMENT
Tratament de 16-18 zile prin ședere în salină câte 4- 5 ore pe zi, anual sau din doi în doi ani în funcție de gravitatea bolii.
■ STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Pensiuni de 3,2 stele și o stea, pensiuni rurale de 3 și 2 flori.
■ ATRACȚII TURISTICE
Salina Praid și Muntele de Sare, băile mezotermale Praid la 200 de metri de intrarea în salină, biserica reformată, biserica romano-catolică.
Tg. Mureș: Casa Teleki, monument arhitectural în stil baroc; Biblioteca Teleki unde sunt 44 de ediții de carte Princeps și 1200 de volume datând din secolele XV-XVII; biblioteca Bolyai care adăpostește 55.000 de volume.
Sighișoara: cetatea medievală (secolele XIV – XVI), Turnul cu Ceas (secolul al XIV-lea), Biserica de pe Colină.

Vezi oferte din stațiunea Praid