Vezi oferte din stațiunea Ocna Șugatag

■ AȘEZARE
Stațiunea se află în depresiunea Maramureș, la poalele lanțului de Munți vulcanici Țibleș – Gutâi. Se află la 20 km de Sighetul Marmației.
■ ISTORIC
Localitatea Ocna Șugatag este consemnată în documentele istorice din anul 1355. Activitatea de bază era exploatarea sării. în jurul acestor ocne de sare s-au găsit monezi din argint și aur încă de pe vremea ro¬manilor. La începutul secolului al XX-lea, odată cu încetarea exploatării, apele s-au infiltrat și au provocat prăbușirea tavanului minei și astfel au apărut lacurile cu apă sărată pentru care localitatea este renumită.
■ CLIMA
Climat de depresiune intramontană. Verile sunt răcoroase, iar iernile nu sunt prea reci. Temperatura medie anuală este de 8°C (în iulie, peste 18°C, iar în ianuarie – 4°C). Precipitațiile înregistrează 750 mm anual, iar vânturile bat din sud-vest și sud.
FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Ape minerale clorurosodice concentrate, din lacurile sărate, formate ca urmare a prăbușirii unor vechi ocne. Lacul Gavrilă conține apă minerală clorurosodică concentrată, cu o mineralizare totală de 119,4 g/l; biocli- mat de cruțare.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE
Afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze), afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală), afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe mușchi, articulații și oase, stări după entorse, luxați! și frac¬turi), afecțiuni neurologice periferice (paralizii și pareze posttraumatice ale membrelor, polineuropatii după faza acută, poliradiculonevrite în faza sechelară, sechele după poliomielită), afecțiuni ale sistemului nervos central (pareze ușoare), afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite cronice).
■ INSTALAȚII DE TRATAMENT
Instalații pentru băi calde la căzi și bazine cu apă minerală; instalații pentru electro, hidro și termoterapie; sală de gimnastică medicală; masaj medical; ștrand pentru aerohelioterapie și bazine cu apa sărată concentrată.
■ STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Hoteluri de 3 și 2 stele, pensiuni de 3 și 2 stele, pensiuni rurale de 2 flori, vile de 3 stele, cabana de 3 stele.
■ ATRACȚII TURISTICE
Rezervația naturală “Pădurea Crăiască” are o suprafața de 44,00 ha și se află la o altitudine medie de 485 m. Aici se găsesc câteva din cele mai impresionante exemplare de gorun din țară (din subspecia Stejar de Ronișoara) precum și zadă (larice), un conifer cu frunze căzătoare.
Biserica din lemn în stil arhitectonic maramureșean.
Băile vechi, complexul lacustru, dezvoltat în sectorul vestic al localității, cuprinde lacuri formate prin prăbușirea salinelor exploatate de circa 600 ani.
Băile noi alcătuiesc un centru turistic al stațiunii balneare permanente, fiind inaugurat în anul 1972. Vara funcționează ca apreciată bază de agrement, mărginită de pădurea Crăiască.
Comuna Ocna Șugatag organizează în fiecare an sărbătoarea câm-penească „Tânjaua de la Hoteni”. Ieșirea cu plugul la arat a primului gospodar din satul Hoteni este sărbătorită de câteva mii de oameni în decorul natural al Văii Dărasca.

Vezi oferte din stațiunea Ocna Șugatag