Vezi oferte din stațiunea Neptun

■ AȘEZARE
Stațiunea Neptun este situată pe coasta Mării Negre, la 38 de kilometri distanță de Constanța și 7 km nord de orașul Mangalia, într-o zonă rela¬tiv bogată în vegetație (pădurea Comorova cu numeroase specii sudice), fiind socotită o adevărată gradină a litoralului românesc.
■ ISTORIC
Stațiunea Neptun a fost construită la începutul anilor 1970, urmată în 1972 de partea nordică Olimp.
■ CLIMA
Neptunul are un climat de litoral maritim, influențat de vecinătatea pă¬durii Comorova. Temperatura medie anuală este de 11,2°C (media lunii iulie, 22°C, iar a lunii ianuarie, 0°C). Precipitațiile, reduse, înregistrează o medie de cea 400 mm anual. În timpul verii durata de strălucire a soarelui atinge 12 ore pe zi.
■ FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Apa mării, clorurată, sulfatată, sodică, magneziană, hipertonă, cu o mineralizare de 15,5 g /1; apa minerală din izvoare – sulfuroasă, slab clorurată, hipotermală; nămolul sapropelic extras din lacul Techirghiol. Bioclimatul marin, bogat în aerosoli salini și în radiație solară, cu efect excitant solicitant.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE
Afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze); afecțiuni reumatismale inflamatorii (stări algice articulare după reumatism articular acut sau infecții de focar, spondilită anchilozantă, poliartrită reumatoidă stabilizată biologic sau cu activitate inflamatorie moderată sau după intervenții ortopedico – chirur-gicale de corectare); afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe mușchi, articulații și oase, stări după fracturi, entorse, luxații); afecțiuni neurologice periferice (paralizii și pareze posttraumatice ale membrelor, polineuropatii după raza acută, poliradiculonevrite în faza sechelară, sechele după poliomielită); afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite cronice, metroanexite cronice); afecțiuni asociate (endocrine, metabolice și de nutriție, respiratorii, dermatologice, boli profesionale).
■ INSTALAȚII DE TRATAMENT
Instalații pentru băi calde cu apă de mare la căzi și bazine; instalații pentru împachetări calde cu nămol; instalații pentru inhalații și aerosoli; instalații pentru electro – hidroterapie; sală de gimnastică medicală, masaj medical.
■ STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Hoteluri de 4, 3, 2 stele și o stea; hostel de 3 și 2 stele, popas turistic de o stea, vile de 4, 3, 2 stele și o stea, sat vacanță de 3 stele, bază de tratament.
■ ATRACȚII TURISTICE
Agrement: cinematograf în aer liber, Teatrul de Vară, bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, două terenuri de minigolf, un parc de distracții, facilitățile pentru sporturi nautice și satul de vacanță. Restaurante cu o bogată varietate de preparate culinare autohtone, specialități din pește și programe folclorice. Sporturi nautice pe mare sau pe lacul Neptun. Plaja din Neptun „La Steaguri” este una din cele mai frumoase de pe litoral, cu nisip fin și intrare în mare lină cu fund nisipos, foarte bine amenajată.
ATRACȚII TURISTICE DE PE LITORAL ȘI DIN DOBROGEA
Constanța: Muzeul Național de Istorie și Arheologie, mozaicul roman din sec. III-IV, zidul roman de incintă, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul Militar, Muzeul Marinei Române, Marea Moschee (construită în 1822 în stil bizantino – egiptean cu influențe românești), cazinoul (clădire construită în 1909 în stil baroc francez, cu elemente rococo), acvariul,
delfinariul, complexul astronomic (planetariul, observatorul astronomic, stația solară), mormântul pictat din Constanța, vila Șuțu, teatrul Ovidiu, farul genovez (sec. al XlV-lea), statuia lui Ovidiu, portul turistic Tomis.
EXCURSII
La cetatea Histria, în Delta Dunării, în Zona Turistică Lacul Razelm, la Gura Portiței (situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării), Canalul Dunăre – Marea Neagră.
Cheile Dobrogei, 45 km NV de Constanța (o curiozitate a naturii sunt, de fapt, rămășițele recifurilor coralifere existente în marea Thetis).
Cetatea Callatis Mangalia
Murfatlar – vizită la cramă și degustare din vinurile podgoriei, Muzeul Viticulturii Dobrogene.
Vizită la complexul de mănăstiri (obiective arheologice și creștine) Adamclisi – ruinele monumentului triumfal Tropaeum Traiani, ridicat în anul 109 ,după victoriile împăratului Traian, vestigiile așezării civile romane Civitas Tropaensium.
Ostrov: ruinele cetății romane-bizantine Dervent.
Sat Sipetele: pădure cu bujori dobrogeni, monumental naturii.

Vezi oferte din stațiunea Neptun