Vezi oferte din stațiunea Eforie Nord

■ AȘEZARE
Stațiunea se află între malul Mării Negre și Lacul Techirghiol, la 14 km sud de Constanța. Are o largă deschidere spre mare și o faleză de peste 30 metri înălțime. Plaja de peste 3 km lungime are și porțiuni ce ating 100 m în lățime. Un aer de prospețime este dat de cele peste 30 ha de spații împădurite din stațiune.
■ ISTORIC
Eforia Spitalelor Civile din București a înființat aici, în anul 1894, un sanatoriu balneoclimateric. A fost construit și un pavilion de lemn pentru băi, care a funcționat până în anul 1904. Stațiunea s-a dezvoltat mai puternic după anul 1960, iar în prezent este cea de-a doua stațiune ca mărime de pe litoralul Mării Negre.
■ CLIMA
Climat maritim de litoral. Temperatura medie anuală este de 11,2°C (în iulie depășește 22°C, iar în ianuarie 0°C). Iernile sunt blânde, cu zăpadă puțină. Vara soarele strălucește 10-12 ore/zi, totalizând în medie 2400 h anual. Vânturile sunt aproape permanente, cu viteza medie anuală de 4 m/s, din direcțiile N-E și V. La țărm, se simt brizele de mare și de us¬cat cu viteza redusă. Precipitațiile anuale însumează, în medie, 380 ml.
■ FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Apa sărată concentrată a Lacului Techirghiol; apa de mare; nămol sapropelic din Lacul Techirghiol; bioclimat maritim bogat în aerosoli salini și în radiație solară, cu efect stimulant asupra organismului.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE
Afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară); afecțiuni reumatismale inflamatorii (stări algice articulare după reumatism articular acut sau infecții de focar, spondilită anchilo- zantă, artropatia psoriazică, poliartrită reumatoidă); afecțiuni reumatis¬male abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecțiuni posttraumatice (redori articulare post- traumatice, stări după operații pe mușchi, tendoane, articulații și oase, stări după entorse, luxații și fracturi); afecțiuni neurologice periferice (paralizii și pareze posttraumatice ale membrelor, polineuropatii după faza acută, poliradiculonevrite în faza sechelară, sechele după polio-mielită); afecțiuni ale sistemului nervos central (parapareze sechelare după mielite la minimum 3 luni de la debut, parapareze după arahno- idite); afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite cronice, metroanexite cronice, sterilitate secundară); afecțiuni dermatologice; afecțiuni respiratorii; afecțiuni asociate (otorinolaringologice, cardiovas-culare, endocrine, metabolice și de nutriție, boli profesionale).
■ INSTALAȚII DE TRATAMENT
Instalații pentru băi calde în căzi și bazine cu apă sărată concentrată provenită din lacul Techirghiol sau din mare, cu posibilități de recupera¬re medicală; instalații pentru băi calde cu nămol și împachetări calde cu nămol; instalații pentru tratamente ginecologice; instalații pentru aero¬soli; bazine pentru hidrokinetoterapie; instalații complexe pentru electro și hidroterapie; săli pentru gimnastică medicală; masaj medical; saună.
■ STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Hoteluri de 4, 3, 2 și o stea; hostel de 3 și 2 stele, vile de 5, 4, 3 și 2 stele, pensiuni de 3 și 2 stele, bungalow-uri de 2 stele, popas turistic de o stea.
■ ATRACȚII TURISTICE
Film sau un spectacol de teatru în aer liber, terenuri de sport, piscine.
ATRACȚII TURISTICE DE PE LITORAL ȘI DIN DOBROGEA
Constanța: Muzeul Național de Istorie și Arheologie, mozaicul roman din sec. III-IV, zidul roman de incintă, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul Militar, Muzeul Marinei Române, Marea Moschee (construită în 1822 în stil bizantino – egiptean cu influențe românești), cazinoul (clădire construită în 1909 în stil baroc francez, cu elemente rococo), acvariul, delfinariul, complexul astronomic (planetariul, observatorul astronomic, stația solară), mormântul pictat din Constanța, vila Șuțu, teatrul Ovidiu, farul genovez (sec. al XlV-lea), statuia lui Ovidiu, portul turistic Tomis.
EXCURSII
La cetatea Histria, în Delta Dunării, în Zona Turistică Lacul Razelm, la Gura Portiței (situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării), Canalul Dunăre – Marea Neagră.
Cheile Dobrogei, 45 km NV de Constanța (o curiozitate a naturii sunt, de fapt, rămășițele recifurilor coralifere existente în marea Thetis).
Cetatea Callatis Mangalia
Murfatlar – vizită la cramă și degustare din vinurile podgoriei, Muzeul Viticulturii Dobrogene.
Vizită la complexul de mănăstiri (obiective arheologice și creștine) Adamclisi – ruinele monumentului triumfal Tropaeum Traiani, ridicat în anul 109 ,după victoriile împăratului Traian, vestigiile așezării civile romane Civitas Tropaensium.
Ostrov: ruinele cetății romane-bizantine Dervent.
Sat Sipetele: pădure cu bujori dobrogeni, monumental naturii.

Vezi oferte din stațiunea Eforie Nord