Vezi oferte din stațiunea Borsec

■ AȘEZARE
Stațiunea Borsec se află în județul Harghita, la o distanță de 28 km de Toplița si la 130 km de Târgu Mures si funcționează tot timpul anului. Borsec se află într-o depresiune înconjurată de Munții Bistrița, Munții Călimani, Munții Ceahlău și se bucură de o frumusețe aparte a locurilor.
■ ISTORIC
Izvoarele de ape minerale carbogazoase, bicarbonate, calcice, magnezice, alcalino-feroase, hipotone sunt cunoscute si recomandate pentru acțiunea lor tămăduitoare încă din 1594. Stațiunea Borsec este cunoscută din anul 1806, iar în anul 1873 primește recunoașterea internațională, printr-o premiere a apelor sale la Viena. Începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la Borsec se construiesc case de odihnă si vile care funcționau doar pe timp de vară. Au fost amenajate băi, dintre care unele acoperite.
■ CLIMA
Borsecul are un climat răcoros. Temperatura medie anuală este de circa 5°C. Media de temperatură a lunii iulie este de 14-15°C, iar cea a lunii ianuarie este de -6°C. Climatul Borsecului este ceva mai blând decât al altor depresiuni apropiate, Toplița si Joseni, si se explică prin altitudinea mai mare a depresiunii în care se află stațiunea. Precipitațiile medii anuale ating 800 mm, cu un minim iarna si un maxim la începutul verii. Umiditatea relativă a aerului înregistrează o medie anuală de 80%. Vânturile bat în general constant si cu intensitate mai mare sunt cele din timpul iernii.
■ FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Ape minerale, nămol terapeutic de turbă, bioclimat montan stimulant. Cură internă și externă de ape minerale.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE
Boli cardiovasculare; varice; boli digestive (constipație cronică, gastrită cronică hipoacidă); boli endocrine; dischinezie biliară; tulburări renale; nevroză astenică; boli de nutriție; dureri musculare și dureri articulare.
■ INSTALAȚII DE TRATAMENT
Instalații pentru băi fierbinți în căzi sau bazine; aparatură pentru electroterapie și hidroterapie; instalații pentru băi de plante; săli de gimnastică; electroterapie; fizioterapie; electropunctură; ionizări; balneofizioterapie și recuperare medicală.
■ STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Pensiuni de 3 și 2 stele, o stea, vile.
■ ATRACȚII TURISTICE
Biserica ortodoxă din lemn, construită în 1847; Parcul Central cu Izvorul Principal și Izvorul Republica.
Șapte Izvoare, Poiana Zânelor și „cariera de travertin”, Dealul Rotund, Peștera de Gheață, Cetatea Bufnițelor, Grota Urșilor, rezervația botanică „Paltinul pitic”.

Vezi oferte din stațiunea Borsec