Vezi oferte din stațiunea Bazna

■ AȘEZARE
Stațiunea se află situată central în Podișul Târnavelor, între râurile Târnava Mare și Târnava Mică, într-o regiune de dealuri acoperite cu păduri întinse, plantații de viță de vie și pomi fructiferi. Stațiunea se află la 17 km de orașul Mediaș, 53 km de Sighișoara și 72 km de Sibiu.
■ ISTORIC
Calitățile apelor din Bazna sunt remarcate în secolul al XVIII-lea. în anul 1814, izvoarele de la Bazna trec în proprietatea bisericii evanghelice din localitate, iar la sfârșitul aceluiași an este decisă construirea unui stabili-ment balnear. Primele amenajări pentru băi au fost realizate în anul 1835, iar în anul 1843 s-a construit primul stabiliment balnear. Primul medic al stațiunii a fost angajat în anul 1905, când se înființează și o farmacie. Tot în aceeași perioadă începe producția de sare de Bazna.
■ CLIMA
Climat moderat continental de dealuri și podișuri, cu temperatura medie anuală de 8-9°C (în ianuarie media fiind de -4°C, iar în luna iulie de aproximativ 20°C). Nebulozitatea anuală este de 5,5 – 6,0 zecimi, iar umiditatea relativă medie anuală este de 80%. Stațiunea este ferită de vânturi, fiind înconjurată de dealuri.
■ FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Ape minerale clorurate sodice, iodurate, bromurate, concentrate, atermale, cu o mineralizare totală de 17,1-74,5 grame/litru. Din apa izvoarelor se extrage sarea de Bazna, comercializată în farmacii. Nămolul terapeutic extras din bazinele din stațiune are origine mixtă, predominând substanțele minerale aduse la suprafață de apa sondelor și izvoarelor care sedimentează. Bioclimat de cruțare, slab excitant. Pe malul lacurilor sărate, în timpul verii, atmosfera este bogată în aerosoli și hidroioni de iod și de sodiu, cu efecte terapeutice.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE
Afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze), afecțiuni reumatismale inflamatorii (stări alergice după reumatism articular acut sau după infecții de focar), afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperi- ostoze, periartrită scapulohumerală), afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări post-operatorii pe articulații, mușchi și oase, stări după entorse, luxații și fracturi), afecțiuni neurologice peri¬ferice (pareze și paralizii posttraumatice, sechele după polineuropatii, poliradiculoneuropatii, sechele după poliomielită), afecțiuni ginecologice (cervicite, metroanexite cronice), afecțiuni asociate (afecțiuni ORL, afecțiuni endocrine, boli profesionale).
■ INSTALAȚII TRATAMENT
Instalații pentru băi calde cu apă minerală în căzi și bazine; instalații pentru băi calde de nămol și împachetări calde de nămol; amenajări pentru aerohelioterapie, ungeri cu nămol și băi reci în bazine cu apă
minerală; instalații complexe pentru electro și hidroterapie; sală de gimnastică medicală, masaj medical.
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Hotel de 3 stele, pensiuni de 3 stele, pensiuni rurale de 4 și 2 flori, vilă de 2 stele.
■ ATRACȚII TURISTICE
Biserica fortificată din satul Bazna, construită în 1402, în stil gotic. Are un turn caracteristic deasupra porții sale răsăritene, încheiat cu o galerie din lemn.

Vezi oferte din stațiunea Bazna