Vezi oferte din stațiunea Băile Felix

■ AȘEZARE
Stațiunea se află în partea de nord-vest a Munților Apuseni, în Câmpia Crișurilor, la poalele dealurilor ce coboară din Munții Pădurea Craiului. Localitatea este străbătută de pârâul Hidișel. Se află la o distanță de 9 km față de Oradea și la 22 km de punctul de frontieră Borș.
■ ISTORIC
Prima atestare despre stațiune datează din anul 1763 și conține notele unui medic privind construirea unui bazin pentru băi. În 1771, bazinul de lemn a fost transformat în bazin de piatră, căruia i s-au alăturat și cabine de băi. Prima clădire a fost construită în anul 1744. Stațiunea începe să se dezvolte după realizarea primului foraj modern de la izvorul principal în 1885.
■ CLIMA
Băile Felix beneficiază de un climat blând, continental temperat. Temperatura medie anuală este de 10,4°C (media lunii iulie: 21,3°C, iar cea a lunii ianuarie: -2,1°C) este mai ridicată decât în alte zone din țară situate aproximativ la aceeași altitudine, fapt datorat circulației aerului mai cald și umed din vest și nord-vest, care transportă mase de aer maritim. Iernile sunt în general blânde, fără geruri puternice, iar vara nu se înregistrează temperaturi la fel de ridicate ca în partea estică sau sudică a țării. Nebulozitatea medie anuală atinge 6,0 zecimi, cu o maximă de 7.9 zecimi în luna decembrie și o minimă de 4.4 zecimi în luna septembrie. În iunie, iulie și august sunt cele mai multe zile cu soare. Precipitațiile atmosferice ating 615,8 mm anual. Vânturi slabe, predominante din direcția sud-est.
■ FACTORI NATURALI TERAPEUTICI
Ape minerale termale, cu o temperatură cuprinsă între 41-49°C și o mineralizare totală în jur de 1 gram/litru. Din punct de vedere al compoziției chimice, ele sunt bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicoase, oligominerale. Bioclimat de cruțare, cu nuanțe excitante.
■ INDICAȚII TERAPEUTICE,
Afecțiuni reumatismale inflamatorii (poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, în fază de acalmie, stări după reumatism articular acut), afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară însoțită sau nu de cervicobrahialgii, lombosciatalgii, artroze, poliartroze), afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, periartrită scapulo-humerală etc.), afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după fracturi, entorse, luxații), afecțiuni
neurologice centrale și periferice (hemipareze la minimum 6 luni de la data apariției, parapareze la minimum 3 luni după mielite, după operații pe măduvă, după traumatisme vertebrale, diverse pareze și paralizii), afecțiuni ginecologice (metroanexite cronice, tulburări minore de pubertate sau de menopauză); afecțiuni asociate (boli metabolice și de nutriție, boli endocrine).
Contraindicații: afecțiuni infecțioase, afecțiuni maligne, afecțiuni hematologice (hemofilie), tromboze și tromboflebite acute, cardiopatie ischemică (angină pectorală, infarct miocardic), hipertensiune arterială cu valori înalte, afecțiuni acute ale căilor respiratorii, graviditate, endo- metrioză, incontinență anală și urinară, psihoze, epilepsie, TBC.
■ INSTALAȚII DE TRATAMENT
Instalații pentru băi cu apă minerală termală în căzi și bazine, cu posibilități de kinetoterapie și elongații subacvale; instalații pentru aplicații calde cu nămol; instalații pentru tratamente ginecologice cu ape minerale termale și cu nămol cald; instalații complexe de electro și hidroterapie; instalații de aerosoli și inhalații; bazine în aer liber cu apă minerală termală, unele cu funcționare permanentă, indiferent de anotimp; săli de gimnastică medicală; masaj medical; saună; cosmetică cu tratamente de estetică facială și corporală, Gerovital și Aslavital.
■ STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Hoteluri de 4 și 3 stele, pensiuni de 3 și 2 stele, pensiuni rurale de 3 flori, camping de 2 stele.
■ ATRACȚII TURISTICE
Lacurile artificiale termale din Băile Felix au lotuși aclimatizați, întâlniți în India și Pakistan (Nelurnuncifera), Africa (Nymphea zanzibarena), Asia și Africa (Aeibornia crasepis).
Excursii în împrejurimi
Municipiul Oradea: muzeul Țării Crișurilor, Catedrala Romano-Catolică (cea mai mare biserică în stil baroc din țară), ruinele Cetății Oradea (con-struită între anii 1114 și 1131), Catedrala Episcopală Ortodoxă Română, Biserica cu Lună (cu un mecanism unic în Europa, ce indică fazele lunii), Palatul și Pasajul „Vulturul Negru” (monument de arhitectură în stil secession).
Biharia: vestigiile Cetății Biharea, centru politic al voievodatului lui Menumorut (sec. al X-lea).
Batăr: parc dendrologic (specii de arbori exotici valoroși).
Chișcău: Peștera Urșilor.
Stâna de Vale: punct de plecare în excursii în Munții Apuseni.
Valea Iadului (cascade: ladolina, Moara Dracului, lacul de acumulare Leșu).
Vadu Crișului: punct de plecare în excursii în Munții Pădurea Craiului, Defileul Crișul Repede, zona carstică Vadu Crișului.

Vezi oferte din stațiunea Băile Felix